perjantai 31. tammikuuta 2014

Viimeinen viikko pyörähtää käyntiin!

Elä tätä päivää, uneksi huomisesta, opi eilisestä.

Uimassa on käyty ja salilla riehuttu. Ei se uinti nyt niin kamalaa ollut. Yllättävän raskasta kun ei ole tosiaan matkaa uinut piiitkään aikaan. 250m metriä uitiin ja jaksoin kyllä yhteen menoon, mutta raskasta se kyllä oli. Seuraavana päivänä koko kroppa kyllä näytti sen, että jotain uutta oli tehty.

Salilla treeni sujuu erinomaisesti. Jotenkin tuntuu että fiilis vain paranee, mitä lähemmäs valmennuksen alkamista mennään. Ehkä sitä jotenkin haluaa nauttia näistä viimeisistä treeneistä, jotka saa tehdä oman mielen mukaan.

Valmennuksessa varmasti tehdään aika orjallisesti treeniohjelmien mukaan nimittäin. Sitä odotankin ehkä eniten, että ei tarvitse miettiä onko ohjelmat toimivia ja miten pitää syödä. Saa melkeinpä heittää aivot narikkaan näiden suhteen ja keskittyä tekemiseen. Enää yksi täysi treeniviikko ja sen jälkeen alkaa kunnon rääkki. Jee!

Liikuntakalenteri tältä viikolta:

Perjantai: Hauis/ojentaja/Vatsat
Lauantai: Selkä/rinta/vatsat + juoksu
Sunnuntai: Lepo
Maanantai: Lepo (hieroja)
Tiistai: Etureidet/pohkeet/olkapäät + juoksu
Keskiviikko: Hauis/ojentaja/Vatsat
Torstai: Takareidet/rinta + juoksu

Yksi asia itseäni on pistänyt ärsyttämään salilla on muut ihmiset. Käyn aika pienehköllä salilla. Tuntuu nykyään jatkuvasti, että ihmiset ovat hanakasti neuvomassa, kommentoimassa treeniohjelmaa tai muuta todella fiksua. Itse käyn salilla pääasiassa treenaamassa. Kesken treenin en jaksa jäädä kuuntelemaan luentoa maastavedon tekniikasta. Jos haluaa jutella niin sen voi tehdä vaikka alkulämpöä hakiessa kuntopyörillä tai juomatauolla. Ei kesken sarjan tai sarjatauoilla.

En tiedä mikä ihmisille on nyt tullut, että tuntevat tarvetta neuvoa tai kommentoida. Ei oikeastaan ikinä kukaan ole neuvonut, kunnes pari kuukautta sitten tämä alkoi. Sen jälkeen viikottain joku tulee kommentoimaan tai keskustelemaan jotakin. Ainakin itse olen niin keskittynyt salilla ja mietin jatkuvasti sitä miten treeni sujuu ja tulee etenemään, jolloin tämä itselläni ainakin häiritsee.

Lisenssi lunastettu, jos vaikka pääsisi jo tänä vuonna lavalle.

Neuvoja tekniikkaan saa tottakai aina antaa, jos tietää mitä puhuu. Muutaman kohdalla on kuitenkin ohjeistus ollut selkeästi väärää. Siinä miettiikin, että mitä jos itse olisi aivan aloittelija ja joku tulisikin neuvomaan aivan väärin. Lisäksi kommentit treeniohjelmasta, ilman että edes tiedetään minkälaisella ohjelmalla treenaan. Siitä että treenaan liikaa jotain liikettä, lihasryhmää tai syön väärin. Näiden kommenttien antajan kannattaisi katsoa esimerkiksi koko sarja kyseisen liikkeen kohdalla tai kysyä ruokavaliosta, eikä tehdä olettamuksia mistään. Tai sitten syyttää siitä että tehdään liian isoilla painoilla tai liian pienillä painoilla, katsomatta ensin kokeillaanko maksimiennätystä tai tehdäänkö pudotussarjoja.

Parhaimmat kommentit ehkä siitä, että en saisi tehdä kyykkyä, kun se on naisille liian raskas liike. Tai toinen, että romanialaisessa maastavedossa huijaan kun jätän tangon polviin, kun neuvoja ei meinannut uskoa sitä että en tee normaalia maastavetoa.

Mutta niin, ehkä vain täytyy oppia kestämään tai sitten vaihtaa salia.

Viikonlopun meninigit näyttävät aika treenipainotteiselta. Huomenna salia ja ratsastusta ja hauskanpitoa kavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti