torstai 30. tammikuuta 2014

Viikon pohdinta: Muiden ihmisten mielipiteet

"Kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan"

Itse pyrin toimimaan aina edellä mainitun elämänohjeen mukaan. Ihmisiä on erilaisia ja koskaan ei voi kaikkia miellyttää. Itselleni tämä on ollut yksi vaikeimmista asioista hyväksyä. Se, että aina tulee olemaan ihmisiä jotka eivät minusta pidä teinpä mitä tahansa. Tämä on kuitenkin valitettava tosi asia, joka pitää vain oppia hyväksymään. Ei se tietenkään kivaa ole, että joku ei sinusta pidä. Valitettavasti elämä on kuitenkin valintoja täynnä ja aina jokaisella valinnalla on varjopuolensa. Jotkut teot loukkaavat ihmisiä teit niin tai näin. Tietenkään näihin tilanteisiin ei kannata hakeutua ja ne voi pyrkiä ratkaisemaan niin että ratkaisu vaikuttaisi mahdollisimman vähän muihin ihmisiin negatiivisesti.

(c) Flickr, John Finn

Itselläni tämä on ainakin ehkä yksi isoimmista kehityskohteista. Se, että hyväksyn sen että aina ei voi miellyttää kaikkia teitpä mitä tahansa. Päätöksiä ei pidä tehdä muiden ihmisten mukaan, vaan välillä on opittava olemaan itsekäs. Joillekin tämä on erittäin helppoa, joille taas ylitsepääsemättömän vaikeaa. Useimmiten jälkimmäiselle ihmistyypille käy niin, että unohtaa omat tarpeensa ja asettaa muiden tarpeet omiensa edelle. Tämä ei toimi pitkään, henkilökohtaisella kokemuksella puhuen.

Kateus on ehkä yksi isoimmista asioista joka aiheuttaa vihamielisyyttä ihmisten välille. Aina ollaan katkeria siitä että toisella on enemmän kuin itsellä. Unohtuu se positiivinen ajattelutapa, että ei se itseltä ole mitään pois jos toinen menestyy tai toisella on jotain mitä itsellä ei ole. Asioihin pystyy pitkälti itse vaikuttamaan. Jos on kateellinen jostakin, pitäisi pyrkiä itse kohti samaa päämäärää. Kääntää negatiivinen ajattelu positiiviseksi. Esim. jos jollakulla on sellainen kroppa kuin itse haluan, miksi en pyrkisi kohti sitä samaa kroppaa. Ei kadehtia, vaan motivoitua.



(c) Flickr, HKD

Itselläni on paljon kehitettävää tällä osa-alueella. Inhoan ajatusta että joku henkilö ei minusta pidä. Vertailen omia saavutuksiani muihin ja teen päätökset ajattelemalla muita ihmisiä enemmän kuin itseäni. Pitäisi muistaa positiivinen ajattelu.

Nämä ovat omia valintojani ja se ei ole minulta mitään pois jos kavereilla on asiat eritavalla kuin itselläni. Pidän elämästäni, teen asioita joista nautin ja olen päässyt niissä asioissa eteenpäin jotka ovat itselleni tärkeitä. Muiden mielipiteistä ei pidä välittää liikaa, läheiseni tietävät ja tuntevat minut. Ei ole väliä mitä vieraat ihmiset ajattelevat, jos eivät tykkää minusta tai ratkaisuistani niin antaa olla. Kaikkia ei voi miellyttää. Itseään varten täällä kuitenkin eletään ja sen mukaan mennään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti