perjantai 17. tammikuuta 2014

Viikon pohdinta: Ystävyys

"Arvokkain omaisuutesi on viisas ja luotettava ystävä. - Darius "
Ihminen tarvitsee ympärilleen erilaisia ihmisiä. Jokainen ihminen on yksilö siinäkin suhteessa kuinka paljon tarvitsee sosiaalisia suhteita ympärilleen. Joku viihtyy lähestulkoon kokoajan omissa oloissaan, kun joku taas ei osaa olla yksin lainkaan.
Itse kuulun jälkimmäisiin ihmisiin. Viihdyn äärettömän vähän yksin ja lähes 90% ajastani kanssani on joku ihminen. Mikäs siinä kun ympärillä on niin mahtavia tyyppejä joiden kanssa tykkää viettää aikaa.
Olin eilen ajelemassa erään läheisen ystäväni kanssa. Puhuimme paljon ystävien merkityksestä, heidän asemastaan ja siitä kuinka paljon ihmiset tarvitsevat ystäviä. Itse olen onnekas sillä ympärilläni on niin monta hyvää ystävää jotka tukevat minua mitä tahansa teenkin.


Tärkeintä ystävyyssuhteissa on se että tuetaan toista, jaksetaan kuunnella ja autetaan hädässä. Aina kaikkien ratkaisut eivät ole fiksuja tai parhaimpia itsensä kannalta. Ystävä kuitenkin tukee, eikä tuomitse.
Ystäviäkin pitää olla erilaisia. Itselläni ainakin on erilaisia ihmisiä ympärilläni joiden kanssa jaetaan hieman eri juttuja, keskustellaan eri asioista, tehdään eri asioita. Yhteistä kuitenkin on, että kaikkien kanssa vietetty aika on mukavaa, heihin voi luottaa ja tiedän tiukan paikan tullessa kaikki näistä henkilöistä on valmiita auttamaan.
Esimerkkinä voisin heittää omasta ystäväpiiristäni. Kaksi todella läheistä, toisen kanssa voidaan puhua kaikesta maan ja taivaan välillä, vakavistakin asioista. Toisen kanssa taas pystyn kertomaan kaikki arjen pienetkin murheet ja soittaa vaikka tunnin välein jos siltä tuntuu. Tietysti molempien kanssa voin puhua molemmista asioista, mutta jokainen ystävyyssuhde muokkautuu erilaiseksi. Lisäksi ystäviä harrastusten parista, lapsuuden ystäviä, sekä tietysti sisko, joka varmaan tärkein kaikista.

Viime viikkoina olen herännyt siihen asiaan kuinka onnellinen oikeasti olen siitä että ympärillä on monta ihmistä jotka ovat tukena. Itse tuen ystäviäni heidän harrastuksissa, päätöksissä ja ongelmissa, he taas tukevat minua tässä mikä itselleni on tällä hetkellä tärkeintä.
Bikini fitness on lajina aikalailla yksinpuurtamista ja aikaa vievää. Se määrittää todella pitkälle sen minkälaista elämää elän. Vastapainoksi tarvitsen ystäviä ja sitä laatuaikaa heidän kanssaan. Sitä kun ei tarvitse tehdä kaikkea täysillä, sitä että saa istua kahvilla ja jauhaa paskaa. Unohtaa se fitness-hömpötys hetkeksi.
Tästä matkasta kohti kisoja tulee varmasti rankka, se on tärkeää tietää että ystävät ovat tukena tällä matkalla. Moni omasta lähipiiristäni ovat yllättäneet positiivisesti olemalla äärettömän kiinnostuneita kilpailuista ja jaksaneet kuunnella saliin liittyviä juttuja loputtomiin asti. Välillä olen varmasti todella rasittava näine juttuineni ja toivonkin että pystyn edes vähän olemaan yhtä hyvä ystävä.
Tärkeysjärjestyksessä itselläni tällä hetkellä ensimmäisenä on oma harrastus, mutta sen tiedän että tähän en pystyisi ilman lähipiiriä ja heidän tukeaan. Itse teen fyysisen työn, mutta henkisen työn teemme ystävieni kanssa yhdessä. Bikini-kilpailut on kuitenkin yksi vaihe elämässäni, ystävät ikusia, sitä ei pidä unohtaa tämän matkan aikana. Kiitos kaikille. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti